Articulatiile anatomie, Bine ați venit la Scribd!

articulatiile anatomie

durere arzătoare la cotul mâinii drepte cum să tratezi o articulație uzată de șold

Suprafețele articulare[ modificare modificare sursă ] Suprafețele articulare sunt ovalare, cu axul oblic mare îndreptat înainte, lateral și în jos și sunt acoperite de un strat de cartilaj hialin. Suprafața calcaneană fața articulară talară posterioară a calcaneului este convexă și are forma unui segment de cilindru plin, iar cea talară fața articulatiile anatomie calcaneană posterioară a talusului este concavă, de forma unui segment de cilindru gol.

Aceste suprafețe articulare realizează o articulație de tip aproximativ articulatiile anatomie sau trohoidă. Capsula articulară[ modificare modificare sursă ] Capsula articulară se inseră la periferia celor două fețe articulare și este formată dintr-un strat fibros.

Ce sunt articulațiile sinoviale?

Sinoviala tapetează suprafața interioară a capsulei articulare și formează posterior un mic modul de calmare a durerilor articulare severe de sac sinovial. De cele mai multe ori sinoviala nu comunică cu articulațiile din jur; uneori comunică cu articulația talocrurală.

  • Articulația subtalară - Wikipedia
  • Articulația talocrurală - Wikipedia
  • Arthrolon unguent

Are originea sus pe versantul anterior al procesului lateral al talusului, de aici se îndreaptă oblic înapoi și în jos și se termină pe fața laterală a calcaneului sub fața articulară talară posterioară. Are o direcție paralelă cu aceea a ligamentului calcaneofibular, sub care este situat; sub ligamentul talocalcanean lateral se află tendonul mușchiului peronier scurt.

ce se întâmplă dacă rănesc articulațiile pelvisului boală articulară a pomeței

Se întinde între tuberculul medial al procesului posterior al talusului și marginea posterioară a Sustentaculum tali și este acoperit de ligamentul deltoidian. Acesta poate fi scindat în două fascicule cu originea pe tuberculii medial și lateral ai procesului posterior al talusului.

Elementele articulatiei constituie elementele fundamentale ale articulatiei de obicei cele doua suprafete articulare sunt congruente una este mulajul negativ al celelilalte oasele lungi se articuleaza prin intermediul extremitatilor ce prezinta cel putin o suprafata articulara care poate fi plana, concava sau convexa oasele late se articuleaza prin intermediul marginilor oasele scurte se pot articula prin intermediul oricarei suprafete.

Dacă osul trigon există, acest ligament se inseră pe el și se numește în cazul acesta ligamentul calcaneotrigonal. Este cel mai important dintre ligamentele articulației subtalare, atât prin rezistența sa, cât și prin rolul său funcțional.

Suprafețele articulare[ modificare modificare sursă ] Scripetele astragalian și cu cele două fețe maleolare sunt acoperite de un strat gros de cartilaj hialin, a cărui grosime maximă 2 mm se află la nivelul șanțului scripetelui și pe povârnișul medial. Fiecare din cele două suprafețe articulare descrise mai sus pot fi considerate ca reprezentând un segment de circumferință. Dar ele sunt inegale: suprafața gambieră reprezintă a patra sau a articulatiile anatomie parte dintr-o circumferință; suprafața talară reprezintă a treia parte dintr-o circumferință. În consecință scoaba tibiofibulară este mai redusă sagital decât scripetele talusului și, prin urmare, totdeauna va rămâne o parte a acestui scripete în afara contactului cu tibia. Cele două segmente de circumferință nu sunt reprezentate de câte un arc de cerc regulat, ci se formează fiecare prin reunirea mai multor arcuri de cerc cu raze diferite.

Se inserează sus în șanțul talusului și jos în șanțul calcaneului. Ligamentul talocalcanean articulatiile anatomie este format din două planuri lame sau fascicule : unul posterior și altul anterior, separate prin țesut adipos, uneori, printr-o bursa sinovială.

tratament articular la cald remedii pentru criza de guta

Planul posterior aparține articulației subtalare, pe când cel anterior articulației talocalcaneonaviculare. Ligamentul talocalcanean interosos este remarcabil din punct de vedere funcțional: în caz de torsiune a piciorului, el se întinde, opunându-se astfel unei accentuări prea serioase a acestei mișcări; asigură un grad apreciabil de soliditate și elasticitate a articulației, avantajând în mod real mersul.

Încărcat de

Axul mișcării de eversiune pronație articulatiile anatomie inversiune supinație a piciorului în articulația subtalară este perpendicular pe fețele ligamentului talocalcanean interosos. Anatomia omului.

artroza articulațiilor degetelor provoacă tratament dislocarea timpului de recuperare a articulației gleznei

Volumul I — Aparatul locomotor. Ediția a XI-a, revizuită integral de prof.

Sindromul de tunel carpian 👉 De ce, cum si cand apare? Cum se trateaza?

Ion Albu. Iagnov, E. Repciuc, I. Aparatul locomotor.

Ce sunt articulatiile? O articulatie sau o suprafata articulara este conexiunea facuta intre oasele din corp care leaga sistemul-schelet intr-un intreg functional. Acestea sunt construite pentru a permite diferite grade si tipuri de miscare.

Editura Medicală. Anatomia omului, vol. Volumul I. Publisher: Churchill Livingstone,

Citițiși