Articulatii radiocarpiene. Diagnosticarea

articulatii radiocarpiene

articulatii radiocarpiene articulatii laxe

Discul articular de structura fibrocartilaginoasa, este interpus intre cele doua suprafete articulare,de forma triunghiulara, este denumit si ligament triunghiular. Baza discului priveste in sus si se fixeaza pe marginea inferioara a incizurii ulnare a radiusului, iar varful este indreptat in jos spre baza apofizei stiloide a ulnei si osul piramidal anterior si posterior, se fixeaza pe capsula articulara.

Mijloace de unire — Capsula articulara se insereaza superior pe marginile superioare ale suprafetelor articulare a celor doua oase: in jos pe discul articular, iar inferior se confunda cu capsula articulatiei radiocarpiene.

Cavitatea articulara: -Discul articular imparte cavitatea articulara in doua compartimente inguste. Biomecanica Cele doua articulatii radioulnare actioneaza simultan si sinergic, avand caracterul unei articulatii trocoide, in care osul mobil este radiusul.

articulatii radiocarpiene artroza femurală

Aceasta executa miscari de rotatie interna si externa, care insa la nivelul antebratului si mainii devin miscari de pronatie si supinatie. Axul acestor miscari nu corespunde axului vertical al radiusului si are o pozitie oblica, unind centrul capului radiusului cu capul ulnei.

articulatii radiocarpiene artrita de tratat

Cu cotul plecat, palma va privi in jos. Diferitele segmente ale radiusului se deplaseaza astfel: -Capul se roteste medial in incisura radiala completata dureri articulare toxoplasmoză ligamentul inelar fara sa se deplaseze in spatiu.

articulatii radiocarpiene sept din dureri articulare

Deci nu se produce numai o simpla rotatie si o translatie deplasarea extremitatii inferioare a radiusului fata de ulna. Cu cotul flecat, palma va privi in sus. Articulatii radiocarpiene segmentelor radiusului, sunt inverse celor din pronatie, cele doua oase devenind paralele.

Sari la navigare Sari la căutare Carpul, regiunea palmară şi degetele mâinii Regiunea carpiană numită și carp Carpus sau regiunea articulară a mâinii Regio articularis manuscunoscuta în clinica sub denumirea de gâtul mâinii, pumn, încheietura mâinii, este un segment al membrului superior cuprins între antebraț și mână. Corespunde oaselor carpului și articulației radiocarpiene.

Miscarea de pronatie si supinatie totalizeaza impreuna ˚ ˚ si poate fii amplificata articulatii radiocarpiene la ˚ prin miscarile de rotatie interna si externa ale bratului. Andrei Ioan Bogdan Subscribe.

Durere la aplicarea locală de presiune Artrita reumatoidă Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună; cauzele sale nu se cunosc încă.

Citițiși