Ligamentul triunghiular.

Articulatia pumnului

Discul articular de structura fibrocartilaginoasa, este interpus intre cele doua suprafete articulare,de forma triunghiulara, este denumit si ligament triunghiular.

umflarea bursitei genunchiului

Baza discului priveste in sus si se fixeaza pe marginea inferioara a incizurii ulnare a radiusului, iar varful este indreptat in jos spre baza apofizei stiloide a ulnei si osul piramidal anterior si posterior, se fixeaza pe capsula articulara. Mijloace de unire — Capsula articulara se insereaza superior pe marginile superioare ale suprafetelor articulare a celor doua oase: in jos pe discul articular, iar inferior ligamentul triunghiular prospect proenzi cu capsula articulatiei radiocarpiene.

Cavitatea articulara: -Discul articular imparte cavitatea articulara in doua compartimente inguste.

dureri articulare cu hipotermie severă

Biomecanica Cele doua articulatii radioulnare actioneaza simultan si sinergic, avand caracterul unei articulatii trocoide, in care osul mobil este radiusul. Aceasta executa miscari de rotatie ligamentul triunghiular si externa, care insa la nivelul antebratului si mainii devin miscari de pronatie si supinatie.

dureri articulare posttraumatice

Axul acestor miscari nu corespunde axului vertical al radiusului si are o pozitie oblica, unind centrul capului radiusului cu capul ulnei. Cu cotul plecat, palma va privi in jos.

Diferitele segmente ale radiusului se deplaseaza astfel: -Capul se roteste medial in incisura radiala completata de ligamentul inelar fara sa se deplaseze in spatiu.

articulații unguente creak

Deci nu se produce numai o simpla rotatie si o translatie deplasarea extremitatii inferioare a radiusului fata de ulna. Cu cotul flecat, palma va privi in sus.

Miscarile segmentelor radiusului, sunt inverse celor din pronatie, cele doua oase devenind paralele. Miscarea de pronatie si supinatie totalizeaza impreuna ˚ ˚ si poate fii amplificata pana la ˚ prin miscarile de rotatie interna si externa ale bratului.

artrita în tratamentul articulațiilor genunchiului

Andrei Ioan Bogdan Subscribe.

Citițiși